Kiraz Clafouti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kiraz Clafouti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kiraz Clafouti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 derecede ısıtın. Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Çekirdeklerini çıkarın. Süt ve kremayı tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Tencereyi ocaktan alın. Yumurta, un, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Sıcak süt ve krema karışımına ekleyip karıştırmaya devam edin. Kirazları bir porselen fırın kabına dizin. Üzerine kremalı harcı yayın. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri, dondurma ve file Antep fıstığını ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta