Avrupa, Amerika ve Orta Asya ülkelerinde de yaygın olarak yetiştirilen kayısı, en çok Türkiye'de üretilir. Başta Malatya olmak üzere, Ege ve Akdeniz'de üretilen kayısılar, ekonomik yönden oldukça önemli bir yere sahiptir. Genellikle reçel ve tatlıların içerisinde kullanılan bu meyve, demir ve kalsiyum bakımından çok zengindir. Tok tutma özelliği sayesinde diyet listelerinin ilk başlarında yer verilir. Kalp ve göz sağlığına da iyi gelen kayısı; taze veya kuru olarak tüketilebilir. Az sulu, şekerli ve mis kokulu bir meyve olan kayısının içindeki yenilebilir bademi, reçele lezzet katmak için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, kahvaltı sofralarından eksilmeyen ev yapımı kayısı reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Kayısı Reçeli Kaç Kaloridir?
Yapım aşamasında merak ettiğiniz tüyolara kayısı reçelinin püf noktalarından ulaşabilirsiniz.
Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.
Kayısı reçelini, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.