SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Karadut Kremalı Çıtır Tatlı
Karadut Kremalı Çıtır Tatlı
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karadut Kremalı Çıtır Tatlı Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
7 baklava yufkası
50 g tereyağı
Kreması için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
300 g karadut
2 yumurta akı
Üzeri için
Karadut
Nane yaprağı
Karadut Kremalı Çıtır Tatlı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Baklava yufkalarını aralarına tereyağını sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin.
Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini tereyağı ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kreması için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya, un ve karadutların yarısını iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın.
Kremalı harcı fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine kalan dutları ilave edip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Diğer Tarifler
Kremalı Tatlılar
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli