Malzemeler
Hamur için
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...
Elmaları yıkayıp tencereye alın. Yarısına kadar su ve bir çay bardağı toz şeker ilave edip elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin. Pişen elmaları kağıt havlu üzerine alıp iyice süzün. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Zeytinyağı ile küçük bir kaseye alıp çırpın.
Hamur için un, doğranmış tereyağı, şeker ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Buzdolabından alıp 4-6 eşit bezeye (el manın büyüklüğüne göre beze sayısı değişebilir) ayırın.
Bezeleri tek tek unlanmış zemin üzerinde merdane ile kare şeklinde açın. Kare hamurların kenarlarına yumurtasarısı sürüp uçlarına tarçın serpin.
Kare hamurları yağlanmış küçük kek kalıpları yada servis kaselerine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Hamurların ortalarına birer elma yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlıfırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.