Gül yaprağı reçeli, kahvaltıyı, brunch'ı ve hatta tatlı yemeklerini lezzetlendirmek için elinizin altında bulundurulabilecek hoş kokulu ve nefis bir ev yapımı reçelidir.Yabani gül yaprakları ve en basit malzemelerle hazırlanan gül Reçeli tarifi için tarife geçebiliriz.
Yapım aşamasında merak ettiğiniz tüyolara, gül reçelinin püf noktalarından ulaşabilirsiniz.
Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.
Gül reçelini kızarmış ekmek, sıcak bisküvi veya çörek üzerine servis edebilirsiniz.
Gül reçeli yoğurda veya yulaf ezmesine de karıştırılabilir ve vanilyalı dondurmanın üzerine kaşıkla döküldüğünde nefis bir tatlı olur.
Krep ya da waffle üzerine kaşıkla dökebilirsiniz.
1 gece önceden gül yapraklarını şeker ile bekletmek suyunu daha fazla salacağından dolayı daha çabuk özleşmesine yardımcı olacaktır.