Gül Reçeli
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gül yaprağı reçeli, kahvaltıyı, brunch'ı ve hatta tatlı yemeklerini lezzetlendirmek için elinizin altında bulundurulabilecek hoş kokulu ve nefis bir ev yapımı reçelidir.Yabani gül yaprakları ve en basit malzemelerle hazırlanan gül Reçeli tarifi için tarife geçebiliriz.

Yapım aşamasında merak ettiğiniz tüyolara, gül reçelinin püf noktalarından ulaşabilirsiniz.

Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.

Gül Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Gül Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
  2. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
  3. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
  4. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın. Afiyet olsun.
  5. Kadifemsi ve güzel kokulu güller, reçel yapımı için idealdir.
  Servis Önerisi

Gül reçelini kızarmış ekmek, sıcak bisküvi veya çörek üzerine servis edebilirsiniz.

Gül reçeli yoğurda veya yulaf ezmesine de karıştırılabilir ve vanilyalı dondurmanın üzerine kaşıkla döküldüğünde nefis bir tatlı olur.

Krep ya da waffle üzerine kaşıkla dökebilirsiniz.

  Püf Noktası

1 gece önceden gül yapraklarını şeker ile bekletmek suyunu daha fazla salacağından dolayı daha çabuk özleşmesine yardımcı olacaktır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Reçel Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli
Karpouzopita