Malzemeler
Karamel sos için
Sekiz tane krem karamel kaplarının içine tereyağı sürün. Hazır meyveli keki parmak uzunluğunda ve iki parmak kalınlığında kesin. Krem karamel kaplarının içine hafifçe üst üste ve dik bir şekilde dizin. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Elma, portakal suyu ve şekeri tavaya alıp pişirin. Bütün bademleri ekleyin. Kapların içine bademli elmaları paylaştırın. Üzerlerini kek parçaları ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Karamel sos için, tereyağı ve şekeri tavaya alıp karamel haline gelene kadar pişirin (şekerin yanmamasına dikkat edin). Portakal suyunu ekleyip hızlıca karıştırın. Tatlıların üzerine karamel sosunu gezdirip servis yapın.
Elma: Lezzeti ve besleyiciliği açısından en çok tüketilen meyvelerin başında gelen elma ile tüm kış mevsimi boyunca çeşit çeşit tatlılar pişirmenizi tavsiye ediyoruz.