Dolgulu Çıtır Armut
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dolgulu Çıtır Armut Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Dolgulu Çıtır Armut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların kabuklarını soyup alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla içlerini çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini temizleyin ve kalan için üzerine file badem, tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu harcı tereyağında 5-6 dakika kadar soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde ince açıp uzun şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur şeritleri ile sarıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta