Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri
geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz
kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini streç film ile sarıp
buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların
kabuklarını soyup alt kısımlarını
kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla içlerini
çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini temizleyin
ve kalan için üzerine file badem,
tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu
harcı tereyağında 5-6 dakika kadar
soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru
hafif unlanmış zeminde ince açıp uzun
şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur
şeritleri ile sarıp önceden ısıtılmış 175 derece
fırında hamurlar kızarana kadar yaklaşık
20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra
şekeri serpip sıcak servis yapın.