Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi lezzetini siz de deneyin.
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili çember kalıp içerisine, kaşıkla çelenk gibi çember yaparak koyun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin (Pişerken renginin değişmemesine dikkat edin). Fırını kapatıp, fırın kapağının arasına peçete sıkıştırarak
- hafif aralık bırakın. Fırın tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
- Yoğurt kreması için yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Bir kase içine tülbent serip üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerini örtün. Bütün gece buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce çıkarıp süslemede kullanın.
- Pavlova çelengini kalıbından dikkatli bir şekilde kırmadan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt kremasını tepecikler oluşturarak yayın. Dilimlenmiş çilek, yaban mersini, gül lokumu ve gül yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
- Pavlovalara şekil verirken kalıp kullanmak zorunda değilsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde istediğiniz gibi şekil vererek de pişirebilirsiniz.
Nefis incirli pavlova tarifi için tıklayın.