Çilekli Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazın taptaze lezzeti: Çilekli Tiramisu! bir İtalyan klasiği olan tiramisunun eşsiz tadı, taze çileklerle buluşuyor. Lezzetin doruklarına çıkmak için hemen malzemeleri hazırlayın.

Bir porisyon çilekli tiramisu kaç kaloridir?

Bir porsiyon çilekli 239 kaloridir.

Videolu tiramisu tarifine de göz atın.

Çilekli Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Peynir ve kremayı mikserle 2 dakika çırpın. Vanilya ve pudra şeker ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Granül kahveyi sıcak suyun içerisinde eritin. Kedi dili bisküvileri 2-3 parçaya ayırıp yarısını kupların tabanına yerleştirin. Üzerini kahveli su ile ıslatın. Peynirli karışımdan ekleyin.
  3. Çilekleri ince dilimleyin ve kremanın üzerine dizin. Tekrar krema, bisküvi, çilek katları ile kupları tamamlayın. Üzerini çilek dilimleri ve fıstık ile süsleyerek en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
  4. Çilekli tiramisu servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Tiramisunun üzerine hafifçe kakao tozu veya rendelenmiş bitter çikolata serpebilirsiniz.

Biraz taze nane veya fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Tiramisunun yanında ek olarak çilek püresi veya meyve sosları sunabilirsiniz.

  Püf Noktası

Çileklerin taze, olgun ve tatlı olmasına özen gösterin.

Bisküvileri kahve karışımına hızlıca batırın, ancak fazla bekletmeyin.

Hazırlanan tiramisuyu buzdolabında en az birkaç saat veya bir gece dinlendirin. Böylece bisküviler nemini alır ve daha lezzetli bir tatlıya dönüşür.

Tiramisu katmanlarını düzgün bir şekilde dizerek her katmanda eşit miktarda bisküvi ve mascarpone karışımı kullanın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli