Derin bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma
tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
Küp doğradığınız tereyağını ekleyin. Blender
ile krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Ayranın 3/4’ünü ilave edin. Hamur
kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam
edin. Hamuru unlu bir tezgah üzerine alın.
Merdaneyle açıp bir kalıp yardımıyla dikdörtgenler
kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine
dizin. Kalan ayranı hamurların üzerine
sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 15 dakika
pişirin. Çilek püresini hazırlamak için
bütün malzemeyi bir karıştırma kabına alın.
Mikserle püre kıvamına gelene kadar çırpın.
Kekler, yarım ay formunda doğradığınız armutlar
ve yıkayıp ayıkladığınız çilekleri bir
servis tabağına alın. Üzerine dondurma koyup
çilek püresi dökerek servis yapın.