Charoset
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elma ve cevizin muhteşem uyumuyla oluşan Charoset tarifi, Pesah kutlamalarının vazgeçilmez bir parçasıdır. (Antik Mısır'daki kölelik döneminde kullanılan tuğlaların yapımında kullanılan harcı simgeler.) Sofrayı tamamlayan tatlı bir garnitürdür. Ancak tüm Charosetler aynı değildir: Sefarad Charoset genellikle fındık ve kuru meyvelerin (kayısı, hurma ve kuru üzüm gibi) püre haline getirilmiş bir karışımından oluşur. Bazı topluluklar fındıkları ceviz, antep fıstığı veya çam fıstığıyla değiştirir. Şimdi Charoset tarifinin hazırlanışına bir göz atalım.

Nefis bir elmalı crumble için tarife göz atabilirsiniz.

Bir Porsiyon Charoset Kaç Kalori?

Bir porsiyon Charoset 336 kaloridir. 

Charoset Tarifi İçin

Malzemeler

Charoset

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Derin ve geniş bir kapta elma ve cevizleri üzüm suyu ile harmanlayın.
  3. Şeker ve tarçın ilave edin ve güzelce karıştırın.
  4. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kahvaltıda yoğurdunuzun üzerine servis edebilirsiniz.
  • Üzüm suyu yerine nar suyu ya da vişne suyu kullanabilirsiniz.
  • Kuru bir görüntü elde ediyorsanız mutlaka biraz daha üzüm suyu eklemelisiniz.
  • Ceviz yerine badem, antep fıstığı veya çam fıstığı kullanabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Charoset 3 gün önceden hazırlanıp hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir. 
  • Elmaların kararmasını önlemek için 1 çay kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli