Malzemeler
Üzeri için
Başrolünde böğürtlenin yer aldığı enfes bir tat. Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz ufalanmış keki de ekleyin ve soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp içlerini çukurlaştırarak birer böğürtlen yerleştirin. Kapatıp elinizde yuvarlayın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldurup truffle’lerin üzerine çizgiler sıkın. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Böğürtlen
Yabani dut olarak da adlandırılan böğürtlen, en çok reçel, şurup, komposto ve marmelat yapımında kullanılır. Demir ve C vitamini zengini böğürtlen, meyveli tart, puding, ızgara et, kaz ve hindi sosları için de kullanılabildiği gibi içki yapımında da tercih edilmektedir.