Ayva Ezmeli Yufka Kızartması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Ezmeli Yufka Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Üzeri için

Ayva Ezmeli Yufka Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip tencereye alın ve şekeri ilave edin. Suda bekletilip suyu süzülmüş kuş üzümü ve çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvayı soğutun. Tarçın ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste gelecek şekilde düz bir zemine serin. 8 cm eninde şeritler kesin. Şeritleri enine ortadan ikiye kesin. Uçlarına küçük miktarlarda ayva ezmesi ekleyip muska şeklinde sarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Ayva ezmeli muskaları ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli