Taze İncirli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze İncirli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Taze İncirli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip kelepçeleyin. Kenarlarına da yağ sürüp toz şeker serpin. İncirleri ince olmayacak şekilde dilimleyip orta kısımlarını kullanın. Kek kalıbının tabanını incir dilimleriyle kaplayın. Derin bir kaba yumurtaları ve pudra şekerini ekleyip 4-5 dakika çırpın. Üzerine balı ekleyip çırpmaya devam edin. Sırayla sütü, yoğurdu ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpın. Elediğiniz unu, buğday nişastası, hamur kabartma tozunu ve tarçını ekleyip spatula ile malzemeyi hamura yedirin. Son olarak iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. İncirlerin üzerine hamuru döküp spatula ile yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve incirlerin üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça kaldırın ve dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki