Malzemeler
Üzeri için
Pecan cevizlerini iri parçalar şeklinde doğrayın. Kurutulmuş incirleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Kaynar su, incir ve karbonatı büyük bir kaseye alın. Tereyağı ve şekeri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışım ılındığında yumurtalar, akçaağaç şurubu ve unu azar azar ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış 23 cm çapında kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin. Üzeri için kurutulmuş incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Pecan cevizlerini ortadan ikiye kırın. Tereyağı ve şekeri tavaya alıp ısıtın. İncir ve cevizleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Ilık kekin üzerine incirli harcı yayıp servis yapın.
Akçaağaç şurubu: Akçaağaç şurubu, akçaağacın gövdesinin çizilmesi ve buradan akan özsuyun kaynatılmasıyla elde edilen bir şuruptur. Pastacılık malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.