Malzemeler
Süslemek için
Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Şekerin yarısını, unu, tuzu ve vanilyayı bir kasede harmanlayın. Yumurta aklarına limon suyu ve ılık su ilave edip mikserle iyice çırpın. Kalan şekeri kaşık kaşık ekleyerek iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Unlu karışımı eleyerek ekleyin ve spatula ile aşağıdan yukarıya doğru çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlayıp unladığınız halka şeklindeki kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Keki soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpiştirip orta kısmına meyve doldurarak nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Meyveli keklerde kürdana veya tahta çubuğa meyve yapışabilir. Bu kekin pişmediği anlamına gelmez.