Malzemeler
Naneli krema için
Çikolata ganaj için
Lezzet kek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Tereyağı, granül kahve, su, çikolata ve şekeri bir tencereye alın. Çikolata ve şeker eriyinceye kadar kaynatmadan ısıtın. Karışımı ocaktan alıp ılındırın. Yumurta, elenmiş un, kek unu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğutun.
Naneli krema için, tereyağını bir kaba alıp mikserle çırpın. Kreması için, krem şanti ve süt katılaşıncaya kadar çırpın. Nane aroması ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurarak buzdolabında bekletin.
Kek iyice soğuduktan sonra keskin bir bıçakla enine ortadan ikiye kesin. Kremanın üçte ikisini kekin arasına sürün. Kalan kremayı dekoratif bir şekilde kekin üzerine sıkın.
Çikolata ganaj için, kremayı ısıtın. Çikolatayı içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca pastanın üzerine dökün. Donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.