Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp karıştırın.
Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin
Sufle kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın. Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alın. Ters çevirerek kalıplarından çıkarın ve servis yapın.