Kırmızı Erikli Dondurmalı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Erikli Dondurmalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kırmızı Erikli Dondurmalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta aklarını çırpma kabına alarak mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker ve tereyağını mikserle 5 dakika kadar çırpın. Un ve mısır ununu azar azar ekleyerek pütürlü bir görünüm elde edene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını ilave edip spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün. Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Bir kasede toz şeker ve toz tarçını karıştırın. Erik dilimlerini şeker ve tarçın karışımına bulayarak yarısını kek harcının üzerine dizin. Üzerine kalan kek harcını döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Kalan erik dilimlerini bir tavaya alarak hafif pişirin ve ocaktan alıp soğutun. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerini vanilyalı dondurma, erik dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki