Kek için, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpma işlemine devam edin. Elenmiş un, kakao ve sütü iki kerede karışıma ekleyip mikserle çırpın. Harcı içi yağlanmış 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Kahve likörlü ve çikolatalı sos için, krema ve küçük parçalar şeklinde kırılmış bitter çikolatayı küçük bir tencereye alın. Arada bir tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte çikolatayı eritin. Tencereyi ocaktan alıp espresso kahve ve kahve likörünü ekleyip iyice karıştırın. Pişirdiğiniz keki soğutun. Üzerine ılık sosu gezdirip servis yapın.