Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Yumurta akları ile sarılarını ayırın. Kakao ve unu eleyerek bir kasede harmanlayın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın ve benmari usulü eritin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Şekerin yarısı ile yumurta sarılarını çırpın. Eritilmiş çikolatayı ve unu ekleyerek mikserle çırpın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını kalan şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar çikolata karışımına ekleyip spatula ile karıştırın. Dolmalık fıstıktan 1 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını kek hamuruna ekleyin. Kuru üzümü ilave edip hamuru kek kalıbına aktarın. Ayırdığınız fıstıkları üzerine serpiştirip 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapın.