Fırını 160 dereceye ayarlayın. 2 adet 18 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Bademli sünger kek için, tüm malzemeleri mikserle çırpın ve hamuru 2 kalıba paylaştırın. Fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp 15 dakika soğuttuktan sonra kalıptan dikkatlice çıkararak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Kalıpları temizleyerek aynı şekilde içine yağlı kağıt serin. Tereyağı, şeker, un, toz badem, yumurta, vanilya, gül suyu ve sütü çırpın. Pembe gıda boyası ekleyip iyice karıştırın ve yine hamuru iki kalıba paylaştırıp aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan kekleri streç filme sarıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Kekleri tam merkezden 6 cm’lik yuvarlak bir kalıp ile kesin. Kesilen kısmı merkeze alarak 12 cm’lik bir kalıp ile yeniden kesin ve çıkan parçaları diğer renkler ile zıtlık oluşturacak şekilde, kekleri parçalamadan yavaş ve dikkatlice değiştirin. Kayısı reçelini ısıtın ve gül suyu ekleyerek karıştırın. Merkezde pembe olan keklerden birini servis tabağına alın. Üzerine fırçayla reçel sürüp merkezde beyaz olan keki yerleştirin. Aynı işlemi tekrarlayın. Düz bir zemine pudra şeker serpiştirip marzipanı merdane ile keki kaplayacak büyüklükte açın. Kekin üzerine reçel sürüp marzipan ile kaplayın. Üst kenarını parmaklarınız ile sıkıştırarak şekillendirin. Yan taraflarına çatalla istediğiniz gibi şekiller oluşturun. Dilimleyip servis yapın.