Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ceviz Soslu Ve Havuçlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Cevizi yapışmaz yüzeyli tavaya alıp biraz kavurun ve soğumasını bekleyin. İri olacak şekilde havanda ezin. Derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Üzerine yağları ilave edip çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, zencefil ve tarçını ekleyip karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarıp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Bal ve tereyağını tavaya ekleyip karıştırın. Orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Üzerine ceviz ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine döküp yayın. Dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek