Bardak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bardak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için

Pudingi için

Üzeri için

Bardak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta ile toz şekeri bir kaseye alın. İyice köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve Ayçiçek yağını ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin. Karton bardakları yağlayıp unlayın ve fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız karışımı yarısından biraz daha az olacak şekilde bardaklara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin ve ılınması için kenara alın. Karton bardakları yanlarından dikkatlice yırtarak kekleri çıkarın. Keklerin kabaran üst kısımlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzleştirin. Küçük bir kaşık yardımıyla içlerini oyun. Süt ve pudingi küçük bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce ince çekilmiş Antep fıstığını ekleyip bir süre daha karıştırın. Ilınması için kenara alın. İçlerini oyduğunuz keklerin içerisine bir kaşık yardımıyla pudingten doldurun. Krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın ve bir sıkma poşetine doldurup keklerin üzerine sıkarak süsleyin. Üzerine file Antep fıstığı serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki