Torta Tenerina
Selin Hıdır
124 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Torta Tenerina, İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesine ait, özellikle Bolonya şehrinde sevilen, yoğun çikolatalı ve süngerimsi bir kek tarifidir. Bu kekin özelliği, dışının hafif çıtır olması, içinin ise yumuşacık ve nemli kalmasıdır. İşte Torta Tenerina tarifi:

Frambuazlı Islak Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Torta Tenerina kaç kaloridir?

Bir porsiyon Torta Tenerina 280 kaloridir.

Torta Tenerina Tarifi İçin

Malzemeler

Torta Tenerina

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bitter çikolatayı ve tereyağını bir tavada veya benmari usulüyle eritin. Karışım tamamen eridikten sonra karıştırarak biraz soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın ve mikserle karışım beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
  3. Çikolata ve tereyağı karışımını yumurtalı karışıma ekleyin, vanilin ve bir tutam tuz ilave edin. Karıştırın.
  4. Karışıma unu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hamur, yoğun fakat akıcı olmalıdır.
  5. Fırını 180 derece'ye ısıtın ve 20 cm çapında bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt serin.
  6. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
  7. Kekinizi önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kekin dışı sertleşip çatladığında, iç kısmı hala nemli olmalıdır. Kekin ortasına batırdığınız bir kürdanın birkaç parçacıkla çıkması yeterlidir.
  8. Torta Tenerina fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğutun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Torta Tenerina, yanında bir top vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis edildiğinde servis edebilirsiniz.
  • Kekin üzerine taze meyveler (örneğin, çilek, frambuaz veya ahududu) ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Eğer kekin üzerine biraz kıtırlık eklemek isterseniz, ince doğranmış ceviz veya fındık serpebilirsiniz.
  • Eğer çikolata seviyorsanız, kekin üzerine ek olarak rendelenmiş çikolata serpebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Torta Tenerina'nın en önemli özelliklerinden biri içinin nemli ve yumuşak kalmasıdır. Fırınlama süresini tam ayarlamak çok önemlidir. Kekin dışı pişmiş ve çatlamış görünse de içi hafif sıvı kalmalıdır. Bu nedenle, keki fazla pişirmemek gerekir. 25-30 dakika arası pişirme süresi genellikle idealdir, ancak her fırın farklı olduğu için, kürdan testi yaparak kekin doğru kıvama geldiğinden emin olabilirsiniz.
  • Kekin tamamen soğumasını beklemek, dokusunun daha iyi oturmasını sağlar. Sıcak tüketmek yerine, oda sıcaklığında soğuduktan sonra kesmek, kekin iç kısmının nemli ve yoğun olmasını sağlayacaktır.
  • Unu ekledikten sonra karışımı fazla çırpmamaya dikkat edin. Unu eklerken karıştırma işlemini hafif ve yavaş yaparak, kekin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası
Kahveli brownie