Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan şeftali ve çikolatanın birlikteliğinden ortaya çıkan efsane bir tat ile karşınızdayız. Fondü, meyvelerin batırılarak tatlandırıldığı bir sos çeşididir. Özellikle İtalya, İsviçre ve Fransa'da sık sık kullanılır. Şeftali fondü tarifinin öyküsü;
“Buradaki şeftaliler bizim oralarda yok” demişti Maria Teyze, annemin dünürü. Birkaç yaz önce Türkiye’ye geldiğinde en çok şeftaliye hayran kalıp dönmüştü ülkesine. İnsan şeker hastası olunca en çok şekeri seviyor sanırım. Bal gibi şeftaliler var gerçekten bizim buralarda. Kokusu uzaklardan duyulur. Annem sırf O seviyor diye gizli gizli bavuluna iki kilo şeftali doldurup İspanya’ya götürdü. Yedi saatlik yolculuğun sonunda şeftaliler daha da olgunlaşmış, bir bölümü ezilmiş ve tüm bavulu mis gibi korkutmuştu.
Ne annem İspanyolca bilir, ne Maria Teyze Türkçe. Ama kol kola girip yürüyüşe çıkar ve kahkahalarla sohbet ederler. Annem Maria’ya her seferinde şeftali götürür. En değerli hediyeden daha değerlidir bu onlar için. Bu tarif onların bana ilhamıdır. Şeftaliye eş bir arkadaş düşündüm. Tabii ki bitter çikolataydı. Şeftaliyle çikolata kol kola girdi ve az pişirmeli, çok lezzetli bir tat oluverdi.
Alternatif olarak videolu anlatımıyla çikolata fondü tarifini de deneyebilirsiniz.