Sabayon Sos Ve Çikolata Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sabayon Sos Ve Çikolata Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Sabayon sos için

Çikolata topları için

Sabayon Sos Ve Çikolata Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çikolata topları için keki ufalayın. Kremayı hafifçe ısıtıp keke ekleyin. Karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tahta çubukların ucuna takıp eritilmiş bitter çikolataya bulayın. Çikolata donuncaya kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Sabayon sos için, oda ısısındaki yumurta sarıları, şeker ve vanilyayı bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Karışımı mikserle 10 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederken kremayı azar azar ekleyin. Kaseyi içinde soğuk su bulunan başka bir tencerenin üzerine yerleştirin. Sos soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Çikolata toplarını yanında sabayon sosla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Yumurtalı Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sos Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası