Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan az malzemeli, çok lezzetli bir yaz tatlısı ile karşınızdayız. Kayısılı ve beyaz çikolatalı cheesecake tarifinin öyküsü;
Pazarcı “Biraz daha bekle.” demişti. Kiraz vermişti onun yerine. Havalar artık tam anlamıyla ısınınca, bu hafta pazara “Belki bu sefer vardır.” diyerek, bir ümitle gittim. Beni görünce “Abla geldi!” diye bağırdı uzaktan. “Bak bunlar şekerpare; al yediğini ye yemediğini difrize at. Bir daha kolay bulamazsın” dedi. Maskemin altından tadına baktım; bal gibiydi.
Ellerim dolu eve geldim; aklımda kayısı. Hemen birkaç tane yıkayıp yiyiverdim. Tadını başka bir şeyle karıştırmak istemedim. O kadar lezzetliydi. Ardından, aynen çocukluğumdaki gibi, etraftan bir taş buldum, çekirdekleri kırıp içlerini çıkardım. Küçükken yazlıkta, biriktirdiğimiz kayısı çekirdeklerini bu şekilde kırar, bir yandan yer bir yandan da oynamaya devam ederdik. Her kayısıda aklıma gelir çocukluğum. Yine geldi. Ardından kayısıları fırınlayıp içlerini süzme yoğurt ve beyaz çikolatayla yaptığım efsane bir karışımla süsledim. Tabii ki çekirdeklerini de kullandım. Az malzemeli, çok lezzetli bir yaz tatlısı oldu.
Alternatif olarak san sebastian cheesecake ve çilekli cheesecake tarifini deneyebilirsiniz.
Karamelize etmek için