Fındıklı Trüf
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan’dan damakları şenlendirecek harika bir tarifle karşınızdayız. Bitter çikolata, kakao, krema ve fındık ile hazırlanan trüf, atıştırmalık olarak sunulur. İsteğe göre dışı badem, kakao, hindistan cevizi gibi farklı malzemelere batırılabilir. Özellikle davet sofralarında ikramlık olarak yer alan fındıklı trüf, kürdan batırılarak da servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, fındıklı trüf yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kahveli portakallı truff ve bisküvili çikolata topları tarifimize göz atabilirsiniz.

Fındıklı Trüf Tarifi İçin

Malzemeler

Bulamak için

Fındıklı Trüf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın ve çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin.
  2. En son kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sığ bir kaba aktarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.
  3. Fındıkları tavada kavurun.
  4. Soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın ve ortalarına birer adet fındık koyarak top sekli verin ve bir tepsiye alarak 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  5. Soğumuş fındık toplarını önce kakaoya daha sonra da tercihinize göre badem, Hindistan cevizi veya Antep fıstığına bulayın.
  6. Servis edene kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kremalı Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası