Bol fındıklı puf puf donmuş çikolatalı pavlova tarifimiz...
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle 4-5 dakika çırpın. Mikser çalışırken şekerini de ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Sirke, mısır nişastası ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı 1. kalıba boşaltın ve tepeye girdap şekilleri verin. Fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. Yaklaşık 75-90 dakika iyice kuruyup çıtır olana kadar pişirin (Renginin değişmemesine dikkat edin). Fırını kapatıp bir peçete sıkıştırarak fırın kapağını hafif aralık bırakın ve fırın soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
- Çikolata semifreddo için; çikolataları iri parçalar halinde kırıp bir kaseye alın ve benmari usulü eritin. Yumurta sarıları, şeker ve suyu tencerede iyice çırparak sos haline getirin. Daha sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar mikserle 4-5 dakika çırpın. Kremaları ayrı bir kapta çırpın. Yumurta karışımına önce erimiş çikolataları sonra krema karışımını ekleyip birleştirin. Diğer kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve çikolatalı krema karışımını boşaltın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Derin dondurucuya veya buzluğa koyup birkaç saat donana kadar bekletin. Üzeri için gerekli olan kremaları bir kaseye alıp katılaşana kadar mikserle çırpın.
- Servis tabağına önce donmuş çikolatayı sonra üzerine pavlovayı yerleştirin. En üste çırptığınız kremayı yayın. Çikolata rendeleri ve kavrulmuş fındık içiyle süsleyin. Isıtılmış bir bıçakla donmuş çikolatalı pavlovayı keserek hemen servis yapın.
Ekşi krema için
1/4 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3/4 çay kaşığı beyaz sirke
Süt ve sirkeyi karıştırıp 10 dakika bekletin. Bir kavanozun içine kremayı boşaltın. Sirke ve sütten elde ettiğiniz karışımı kremanın üzerine dökün ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 24 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına kaldırıp soğutun.
Bu tarif için iki adet 18 cm çapında çember kalıba ihtiyaç var.
Meyvelerle süslenmiş kakaolu ve meyveli pavlova tarifi için tıklayın.