Çikolatalı Volcano Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan’dan çikolatanın yoğun lezzetini alabileceğiniz şahane bir kek tarifini sizlere sunuyoruz. Akışkan çikolatasıyla tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan volcano, yumuşacık bir kıvama sahiptir. İsteğe göre mevsim meyveleri ile süsleyebileceğiniz çikolatalı volcanoyu, çay ve kahve eşliğinde sunabilirsiniz.

Çikolata severler için tencerede sufle ve browni tadında ıslak kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Çikolatalı Volcano Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Volcano Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir sos tenceresine alın ve çikolata parçalarını ilave ettikten sonra karıştırarak çikolatayı eritin.
  2. Yumurta, yumurta sarıları, seker ve tuzu ayrı bir karıştırma kabına alarak birlikte çırpın ve içine çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırın. Son olarak unu ekleyin ve bir spatula ile nazikçe karıştırın.
  3. Kağıt muffin kaplarını yağlayın ve içine kakao serpin. Hazırladığınız karışımı, kalıpların üstünde 1 cm eksik olacak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış 200-220 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
  4. Fırından alınca servis tabağına ters çevirin ve üzerine erimiş çikolata gezdirdikten sonra servis edin.

Çikolatalı Volcano Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Vanilyalı dondurma ve kırmızı meyveler ile servis edin.
  2. Volcano kekleri daha sonra kullanmak isterseniz, muffin kalıplarına almadan, üzeri kapalı olacak şekilde 2 gün buzdolabında, 2 ay buzlukta tutabilirsiniz.
  3. Pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi gerektiğini de unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası