- Tereyağı, ayçiçek yağı ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayarak şekil verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Eritilmiş bitter çikolata ve kremayı bir kapta çırpın. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alarak donmalarını bekleyin. Daha sonra servis yapın.
Hiç bitmese diyeceğiniz klasik un kurabiyesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.