Çikolatalı kestaneli vegan mousse tarifini dilerseniz pasta ve tartlarda dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.
- Hindistan cevizi sütünün yarısını küçük bir tencere ya da cezvede bir taşım kaynatın, ateşi kapatın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı içine ekleyin ve iyice eriyip süte karışması için karıştırın.
- Kalan Hindistan cevizi sütünü, hazırladığınız çikolatalı karışımını, kestaneleri, suyu ve hurmayı özdeşleşene pürüzsüz olana dek blender’dan geçirin. Kaselere bölüştürüp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
- Bu tatlı yoğun oluyor. Hamsili pilavın üstüne, mideyi doldurmadan ağız tatlandırmak için çay-kahvenin yanında ağızda eriyen, sağlıklı bir çikolata kıvamında; küçük ama etkili. Bu sebeple minik kaselerde, kişi başına 3-4 dolu yemek kaşığı düşecek şekilde hazırlıyorum.
Çikolatalı fındık ezmesi tarifi