Çikolatalı Batoni
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Sedat Yaman'ın yorumuyla çikolatalı batoni tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çikolatanın dışını yer fıstığıyla kaplayabilirsiniz.

Çikolatalı Batoni Tarifi İçin

Malzemeler

Karamel kreması için

Batoni sos için

Kaplamak için

Çikolatalı Batoni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta beyazı ile 100 g şekeri bir kapta, yumurta sarısı ve 100 g şekeri de başka bir kapta mikserle kabartın.
  2. Bir tencere içerisinde tereyağını erittikten sonra kenara alarak içine çikolatayı ilave edin.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao ve kırık karanfilleri karıştırın.
  4. Yumurta sarısı ile beyazını aynı kaba alarak birbirine yedirin ve tereyağlı çikolatayı da ekleyerek iyice yedirin. Son olarak un karışımını ilave ederek karıştırın.
  5. Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin üzerine bütün malzemeyi 3-4 cm kalınlığında dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında ortalama 20 dakikada pişirin.
  6. Tatlının kekini, fotoğraftaki gibi dikdörtgen şeklinde kesin.
  7. Karamel kreması için, süt, şeker, un, nişasta, vanilyayı bir tencereye alarak sürekli karıştırmak suretiyle pişirin ve kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. Tereyağı ile yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırın.
  8. Ayrı bir tencerede esmer şeker ve kremayı, karamel oluncaya kadar kaynatın ve diğer malzemeye ilave ederek soğumaya bırakın.
  9. Batoni sos için; kremayı tencereye alarak ocakta kaynatın. Kaynayan kremanın içine çikolata ve ayçiçek yağını ilave ederek robotta çekin.
  10. Daha önceden hazırlayıp dikdörtgen şeklinde kestiğiniz keklerin üzerine karamelli kremayı sıkın ve yer fıstığına batırın. Son olarak üzerine batoni sosu dökün ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yılbaşı Çikolatası
Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası