Çikolata Soslu Hurma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Soslu Hurma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Çikolata Soslu Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabına yoğurt, tereyağı, sıvı yağ ve şekeri koyarak elinizle iyice karıştırın. İrmik ve karbonatı ekleyerek karıştırmaya devam edin, unu katarak iyice yoğurun. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru 25-30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla hamurun ortasına bastırarak derin bir çukur oluşturun. Bu çukur kısma 1 tatlı kaşığı kadar ceviz içi doldurup kapatın ve tekrar yuvarlayın, sonra da baş parmak şeklinde uzatın. Bir rendenin ufak gözünün üzerinde bastırarak dış kısmının şekil almasını sağlayın. Hazırladığınız tüm tatlıları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın.
  2. Şerbeti için orta boy tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ısılı ateşte şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak hurma hamurlarını soğuk şerbetin içine atıp, birkaç dakika bekletip şerbetin iyice çekmesini sağlayın. Sonra süzdürerek şerbetin içinden çıkarın. Bir servis tabağına hurma tatlılarını dizin. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası