Çikolata Milföyü
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan’dan bol çikolatalı ve çıtır çıtır milföy lezzetiyle hazırlanan bir tarifimiz var. Yapımında sütlü, bitter ve beyaz çikolata kullanılan bu tatlı, mevsim meyveleri ile zenginleştirilir. Özellikle kırmızı meyveler ile eşsiz bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Çikolata severler için nefis çikolata soslu cheesecake ve yanardağ magma kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Çikolata Milföyü Tarifi İçin

Malzemeler

Krem şanti için

Süslemek için

Çikolata Milföyü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolataları farklı kaplarda benmari usulü eritin.
  2. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye, bir kasık yardımı ile su bardağı ağzı büyüklüğünde her renk çikolatadan 4’er adet, çok ince olmayan yuvarlaklar yapın ve sertleşmesi için buzdolabına koyun.
  3. Krem şanti için krema, pudra şekeri ve vanilyayı soğuk bir kapta çırpın ve krema torbasına alın.
  4. En alta bir kat çikolata diski koyun. Üzerine krem santi sıkın ve onun üzerine de çilek dilimleri yerleştirdikten sonra beyaz çikolata diskini yerleştirin.
  5. Aynı işlemi tekrarlayın ve en üste yine bir çikolata diski koyarak çikolata katmanını tamamlayın.
  6. Üzerine kakao serptikten sonra krem şanti ve taze nane ile süsleyerek en az 30 dakika veya servis anına kadar buzdolabında bekletin.
  7. Çilek veya frambuaz sos ile servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Milföylü Tarifler Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası