Sevgili yazarımız Gamze Baş'tan gönlünüze göre çeşitlendirerek yapacağınız bir çikolata tarifimiz var. Atıştırmalık olarak sunulan çikolataları kuru yemiş ve kuru meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Şık görünümü ve lezzeti ile her zevke hitap eden Bodrum mendiantı hazırlarken; beyaz, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Bodrum mendiant yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Tarifin Hikayesi;
Renkli, lezzetli ve içinizden geldiği gibi. Bu çikolatanın asıl adı mendiant. Ancak ben adını Bodrum koydum; çünkü lezzetinin ve çeşitliliğinin sınırı yok. Onunla ne yaptığınız tamamen size kalmış. İster deniz tuzuyla tatlandırın, ister dalından kopartıp güneşte kuruttuğunuz elma, portakalla. İsterseniz ortasına biraz kekik, kenarına da biraz badem ekleyin. Adı Bodrum; çünkü tek bir tadı yok. Gönlünüze göre çeşitlendirerek yapacağınız bir çikolata bu.
Alternatif olarak nefis çilekli çikolata parçaları ve yulaflı çikolata toplarını deneyebilirsiniz.
Gıda boyası kullanacaksanız, beyaz çikolatayı eritme noktasında, yağ bazlı boyadan çok küçük bir miktarı çikolataya ekleyerek karıştırın ve kıvama getirme işlemine buradan devam edin.