Tavuklu Buğu Kebabı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemesi keyifli meşakkati az bir tarif geliyor. Buğu kebabı da deniliyor, aslında buğu kebabında malzemeler toprak kaba koyulup, kapağının  etrafına da hamur kaplanır ki kendi suyu ile buharı ile pişsin. Bu biraz kolaylaştırılmış hali. Ben tavuk yerine hindi kullanıyorum, siz istediğiniz et türü ile yapabilirsiniz.

Tavuk yemekleri yaparken ihtiyaç duyacağınız fırında bütün tavuk nasıl pişirilir ve tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır yazımıza da göz atın. 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Tavuklu Buğu Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru soğan, sarımsak ve etler tencerede sotelenir. Tuz, karabiber ve köri eklenir. Diğer sebzeler eklenir, sotelemeye devam edilir.
  2. Yarım bardak su eklenir, kapağı iyice kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Diğer tencerede beşamel sos için tereyağında un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ilave edilerek karıştırılır.
  4. Kıvamı çok yoğun olmayacak şekilde süt miktarı arttırılabilir. Tuz ve karabiber eklenerek kapatılır.
  5. Pişen sebzeli etli harç güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  6. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Et Yemekleri Kebap Tarifleri Tavuk Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik