Tavuklu Bohça Kebabı
Dilek yıldırım
5 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Merhaba bugün tadını çok beğendiğim bir bohça kebabı tarifi bırakıyorum sizlere :) 

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sosu için:

Üzeri için:

Tavuklu Bohça Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanları doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırıyoruz.
  2. Ardından domatesleri kesip ilave ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişiriyoruz. Ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz.
  3. 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz. Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyuyoruz.
  4. Ardından beşamel sosu hazırlıyoruz margarin sıvıyağı bir tavaya koyup unu ilave ediyoruz.
  5. Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyuyoruz.
  6. Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayıyoruz. Ve 180 derecede Beşamel sosu kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Daha sonra üzerine kaşar peyniri koyup tekrar kızartıyoruz ve kebabımız hazırdır. <3

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik