Sultan Kebabı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doyurucu, lezzetli, yapımı kolay bir tarif beğenilerinizi bekliyor. Hem görsel hem de lezzet olarak ister akşam sofranıza isterseniz davetlilerinize tereddüt etmeden yapabileceğiniz ve beğeni alacağınız bir alternatif. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Sultan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Sultan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan tencerede kavrulur. Hindi kuşbaşılar eklenir ve sotelenir.  Rengi değişen etlere sebzeler ve salça ilave edilir.
  2. Kapağı kapatılır ve kendi suyu ile pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve baharatlar ilave edilir. 
  3. Yufkalar üst üste koyulur. Önce ikiye ardından tekrar ikiye katlanır (dörtte bir haline getirilmiş olacak).
  4. Büyükçe bir tabak ölçü alınarak yufkalar yuvarlak kesilir. 4 yufkadan bu şekilde 16 parça elde edilir. 
  5. Üç yada iki kat yufka ( üç kalın olmuyor, iki ince olmuyor. Tercihinize göre veya çıkmasını istediğiniz sayıya göre yapabilirsiniz) tabağa alınır ve ortasına etli harçtan koyulur.
  6. Kenarlarından içeri katlanır ve bohça haline getirilir. Hazırlanan bohça ters çevrilerek tepsiye alınır.
  7. Bohçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  8. 🍽️ Üzerinin kurumaması için fırından aldıktan sonra üstünü örtebilirsiniz. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Sizden Et Yemekleri Hindi Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik