Piti Kebabı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Piti kebabı, ne şirin bir isim. Yufka, nohut ve et yoğurtla raksediyor. Yapılması da yemesi de keyifli bir yemek. Arada alternatif olarak düşünülebilir diye kaydediyorum. ❤️

Piti Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Piti Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Akşamdan suya koyulan nohutlar haşlanır. Yufkalar el ile parçalanarak fırın tepsisine alınır. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk kurutulur.
  2. Bir tencereye tereyağı alınır ve etler kavrulur. Etler yumuşayınca nohutlar ilave edilir.
  3. Tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek pişirilir. Kuruttuğumuz yufkaların üzerine et ve nohut süzgeçli kepçe ile aktarılır.
  4. Yemeğin suyu tepsiye gezdirilir. (Çok sulu yada çok kuru olmamalı. Yufkaların ıslanması gerekir ama şu içinde yüzmemeli).
  5. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur.
  6. Tereyağında nane ve pul biberli yapılan sos üzerine gezdirilir ve maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Et Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Sizden Lezzetler Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik