Nezaket Kebabı
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır yufka, köfte ve sos ile hazırlanan nezaket kebabı, kalabalık sofraların en sevilen lezzetlerinden biridir. Zor gibi görünse de oldukça kolay bir tariftir. Köfteler iyice pişirildikten sonra domates ve biberli sos ile tatlandırılır.
Nezaket Kebabı nasıl yapılır diye merak edenler için, mis gibi kokusuyla yemeye doyamayacağınız tarifimi sizlerle paylaşıyorum

Nezaket Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Nezaket Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kasenin içerisine kıyma, yumurta, galeta unu, sarımsak, soğan, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  2. Yoğurduğunuz kıymayı 4 parçaya ayırın. Ben her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullandım.
  3. Yufkayı tezgaha sererek yarım ay şeklinde katlayın.
  4. Yufkanın geniş olan kısmına kıymayı koyun ve eşit olacak şekilde yayın.
  5. Yufkayı sigara böreği yapar gibi sarın ve uç kısmına fırçayla su sürerek yapıştırın.
  6. Kıymalı yufkaları rulo haline getirdikten sonra 2 parmak olacak şekilde kesin.
  7. Fırın tepsisinin içerisine kıymalar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
  8. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  9. Sosu için; Bir sos tavasının içerisine sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.
  10. Üzerine doğranmış biberleri ilave ederek karıştırın.
  11. Biberler yumuşadıktan sonra üzerine sarımsak, su ve domatesi ekleyerek karıştırın.
  12. Suyun yarısı çekilene kadar bu şekilde pişirin. Pişen yufkaların üzerine sıcak sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik