SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Levrek Izgara
Levrek Izgara
Mahmut Cayli
26
Tarif
9
Takipçi
Güncelleme tarihi:
16 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Balıksız yapamayanlar için harika bir tarif 👨🏻🍳
Levrek Izgara Tarifi İçin
Malzemeler
2 adet levrek (büyük olmalı)
Baby havuç, kabak, mısır, fasulye, çin marulu, ıspanak, renkli biber
Oyster sos ve nişasta (Bağlamak için)
Patates püresi için:
Patates
Tuz
Krema
Beyaz biber
Tereyağı
Levrek Izgara
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Levreği bıçak yardımıyla fileto haline getirelim. Tavada kızartıp üzerine tuz ve pul biber dökerek zeytinyağında iyice kızartalım.
Püre için haşlanmış patatesleri ezelim. Daha sonra tereyağı, tuz, biber ve kremayı ekleyelim. İyice karıştıralım.
Sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve hepsini zeytinyağı koyulmuş büyük bir tavada 1-2 tur çevirelim. Ardından su ekleyerek haşlayalım.
Haşlanan sebzelere mısır nişastası ekleyelim. Hafif bağlanmaya başlayınca oyster sosu da ilave edelim.
Servis şeklini isteğinize göre resimdeki gibi ya da ayrı bir şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Balık Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik