Kuzu Etli Enginar
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginar genelde zeytinyağlı olarak tükettiğimiz bir sebze. Et ile hele kuzu etiyle denemediyseniz ve ne kadar yakıştığını bilmiyorsanız bu tarifi denediğinizde görmüş olacaksınız. Misafirlerinize, davet sofranıza dahi girebilecek keyifle bir lezzeti olan tarifi kaydetmeyi, denemeyi unutmayın @mutfakkeyiftir Instagram sayfamızda ayrıntılar mevcut 🤗

Kuzu Etli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Isıtılmış tencerede kuzu kuşbaşı etleri rengi dönene kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan ve tatlı biber salçası eklenir.
  2. Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Enginarlar sekize üçgen olarak doğranır. (Büyüklüğüne göre değişebilir ve istenilen şekilde de doğranabilir).
  3. Tencereye limon suyu eklenir, enginarlar tencereye alınır. Tuz ilave ederek tencerenin kapağı kapatılır.
  4. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine dereotu serpilir.
  5. Enginarları dilimlemek yerine bütün olarak da pişirebilirsiniz. Her iki türlü olarak da görselini ekledim. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik