Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Köfte ile soslu makarnanın buluşması ile sunumda farklılık, lezzette artış hissedeceğiniz üstelik öyle zor bir yanı da olmayan bir tarif. İlk denediğimizde oldukça keyif almıştık, çocuklar dahi beğenerek yedik. 


Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte Çanağında Çedar Soslu Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek içi, kekik, tuz, karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Çanak şekli verilen köfteler 180 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. Makarna haşlanır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
  3. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilerek beşamel sos hazırlanır. Sosun içine iki dilim doğranmış çedar peyniri, karabiber ve muskat rendesi eklenip karıştırılır.
  4. Haşlanan makarnalar sosa aktarılır ve karıştırılır. Fırından alınan köfte çanaklarına makarna paylaştırılır.
  5. Üzerine çedar peyniri koyulur. 180 derece fırında peynir eriyene kadar tutulur. Sıcak servis edilir. Afiyetle ❤️
  6. 🧐 Bu ölçüde dört adet köfte çanağında makarna elde edilebilir. Ebatın büyüklüğüne ve porsiyon sayısına göre malzemeler arttırılabilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik