Köfte ile soslu makarnanın buluşması ile sunumda farklılık, lezzette artış hissedeceğiniz üstelik öyle zor bir yanı da olmayan bir tarif. İlk denediğimizde oldukça keyif almıştık, çocuklar dahi beğenerek yedik.
👩🍳 Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek içi, kekik, tuz, karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
Çanak şekli verilen köfteler 180 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. Makarna haşlanır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilerek beşamel sos hazırlanır. Sosun içine iki dilim doğranmış çedar peyniri, karabiber ve muskat rendesi eklenip karıştırılır.
Haşlanan makarnalar sosa aktarılır ve karıştırılır. Fırından alınan köfte çanaklarına makarna paylaştırılır.
Üzerine çedar peyniri koyulur. 180 derece fırında peynir eriyene kadar tutulur. Sıcak servis edilir. Afiyetle ❤️
🧐 Bu ölçüde dört adet köfte çanağında makarna elde edilebilir. Ebatın büyüklüğüne ve porsiyon sayısına göre malzemeler arttırılabilir.