SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma
Özlem Yılmaz Turşak
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190
Tarif
31
Takipçi
Güncelleme tarihi:
02 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yılbaşı sofrası kadar davet sofralarinada çok yakışacak bir tarif.
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma Tarifi İçin
Malzemeler
Kestaneli iç pilav
Taze soğan
Hindi / tavuk eti
Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuk/hindi göğsü sarmalık şekilde inceltilir. Hazırlanan kestaneli iç pilav etin ortasına koyulur.
Kenarlardan içe doğru katlanır ve sarılır. Kenarlarının açılmaması için kürdanla tutturulur.
Hazırlanan sarmalar kızgın az yağda döndürülerek kızartılır. Bu aşamada kürdanlar çıkartılmalıdır.
Kızartılmış sarmalar fırın tepsisine alınır, kızartma yağından az miktar üzerine gezdirilir.
180 derece fırında 15 dk pişirilir. Taze soğanlar kızartma yağında çok az tutularak yumuşatılır.
Taze soğan ile sarmalar bağlanır. (görsel açıdan)
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Sarma Tarifleri
Sizden Lezzetler
Hindi Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik