Kajun Baharatlı Tavuk
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baharat ve sos sevenler bu tarif tam size göre. Hem pratik, hem lezzetli 👌😍

Kajun Baharatlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Kajun Baharatlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğsü ister kuşbaşı ister jülyen doğranır.
  2. Domates kabuğu soyularak küp küp doğranır.
  3. Biberler jülyen doğranır.
  4. Sarımsak ince ince doğranır.
  5. Kırmızı soğan piyaz şeklinde doğranır.
  6. Wok tavaya tavuk koyulur, tavuğun üzeri kapakla kapatılır.
  7. Tavuk, suyunu biraz  çekince soğan ve sarımsak eklenir, yumuşayınca biberler eklenir.
  8. Biberler yumuşayınca domates eklenir. (Bu aşamada üzeri kapalı) Tereyağı ve sıvıyağ eklenir. 
  9. Baharatlar ve salça  eklenir.
  10. Tavuğun kapağı alınarak  pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
İncik
Levrek Izgara