SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Kajun Baharatlı Tavuk
Kajun Baharatlı Tavuk
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
27 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Baharat ve sos sevenler bu tarif tam size göre. Hem pratik, hem lezzetli 👌😍
Kajun Baharatlı Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
2-3 adet domates
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kapya biber
1 çarliston biber
2 diş sarımsak
2 adet küçük boy kırmızı soğan
Biber salçası
Tereyağı
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Kajun baharatı
Tuz
Kajun Baharatlı Tavuk
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuk göğsü ister kuşbaşı ister jülyen doğranır.
Domates kabuğu soyularak küp küp doğranır.
Biberler jülyen doğranır.
Sarımsak ince ince doğranır.
Kırmızı soğan piyaz şeklinde doğranır.
Wok tavaya tavuk koyulur, tavuğun üzeri kapakla kapatılır.
Tavuk, suyunu biraz çekince soğan ve sarımsak eklenir, yumuşayınca biberler eklenir.
Biberler yumuşayınca domates eklenir. (Bu aşamada üzeri kapalı) Tereyağı ve sıvıyağ eklenir.
Baharatlar ve salça eklenir.
Tavuğun kapağı alınarak pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Et Yemekleri
Sizden Lezzetler
Tavuk Yemekleri
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
İncik
Levrek Izgara