Hünkar Beğendi
Beyza
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Herkese Merhabalar🤗 Bugün sizlere Osmanlı mutfağına ait olan ve ziyafet sofralarına çok yakışan hünkar beğendi tarifi vermek istedim. Mutlaka kaydedin , asla pişman olmazsınız. 😍😍

Hünkar Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

💐Beğendi için:

💐Sosu için:

Hünkar Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı alınır ve eritilir.
  2. 1 kg yıkanmış sotelik et tencereye eklenir ve rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.  Et suyunu salacak.
  3. Et biraz suyunu çekince yemeklik doğranan soğan, küp küp doğranan domates, küçük küçük doğranan biber ve tuzu eklenir.
  4. Güzelce harmanlanır ve tencerenin kapağı kapatılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Beğendi için patlıcanlar közlenir ve soyulur.
  5. Tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenir ve sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
  6. Soyulan patlıcanlar ve tuz sosun içerisine eklenir. 5-10 dakika daha ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirilir, ocak kapatılır.
  7. 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri beğendinin içerisine eklenir ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır.
  8. Eğer beğendi size koyu gelirse kısık ateşte süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun😍

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Sizden Lezzetler Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik