Hardal Soslu Köfte
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tereyağında kızarmış küçük köfteleri kremalı, hardallı sos ile buluşturduk. Özellikle makarnanın yanında oldukça keyif katan bir sonuca ulaştık. Soslu makarna sevmeyen çocuklar mı? Çok sevdiler. @mutfakkeyiftir Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ❤️

Hardal Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Hardal Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Köfteler ceviz büyüklüğünde şekillendirilir ve tereyağlı tavada döndürülerek kızartılır. Kızaran köfteler kenara alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağı, hardal ve un eklenir, kavrulur. Et suyu yoksa su ilave edilir, altı kısılır. Krema, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır.
  4. Sosun çok yoğun olmayan akışkan bir kıvam alması gerekir (kıvama göre su eklenebilir). Kızartılan köfteler sosun içine alınır ve 1-2 dk kıvam aldırılır.
  5. Servis tabağına alınan kremalı köftelerin üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
  6. 🧐 Ben yaparken kızartma yağını süzerek kullandım. Yağda köfteden tortular oluştuysa süzerek kullanılabilir.
  7. 🧐 Sos yoğunlaştığı için servise yakın hazırlanıp, sos ile buluşturulması daha iyi olacaktır.
  8. 🧐 Makarna ile çok yakıştı, servisimiz de bu şekilde oldu.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik