Tencere yemekleri vazgeçilmezimiz. Aslında yaz sebzesi olup zamanında dondurulmuş bezelyelerimizi lezzetli bir yemek ile değerlendirelim istedik. Ev halkının çok beğendiği bir tarif sizinle.
👩🍳 Tavuk/ hindi eti rondoya alınır. Kuru soğanın yarısı, sarımsak eklenir ve kıyma haline getirilir.
Yumurta, köri, tuz eklenir ve köfte hamuru elde edilir. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
Köfteler tereyağlı tavaya alınır ve yarı pişme noktasına getirilir. Güveç tenceresine kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
Küçük doğranmış havuçlar eklenir ve bir süre daha kavrulur. Tatlı biber salçası ve sıcak su eklenir.
Küçük doğranmış patates ve bezelyeler tencereye alınır. Bir süre sebzeler pişirilir.
Tereyağında döndürülen köfteler tencereye aktarılır ve tuz eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
🧐 Güveç tencerem yok diyorsanız tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz.
🧐 Güveçte pişmesi ve köftelerin tereyağında döndürülmesi oldukça lezzetli olmasını sağlıyor.